Custom Glitter Text

Monday, December 31, 2012

cuti2@melaka - trip ke muar lak..

Assalam..


Last entry cuti2@melaka. sambungan lagi entry ini dan ini.. dalam pukul 1pm kami terus gerak dari melaka ke muar melalui Lebuh AMJ. perjalanan amik masa sejam jer. lagi sekali khidmat mr. papa digunakan untuk mencari hotel yang telah kami booking kat sini. selesai check in, hantar barang masuk bilik, kami keluar round2 kat bandar muar.. layan gambar k.. 

v
v
v
v
v

mr. papa yang byk membantu

kita check in dulu 

hepi betul 2 beradik ni..

bilik kami..
(sila abaikan cik abg yg tgh landing atas katil tu ye..)

bilik tak besar sgt tp selesa la utk kami 4 beranak

mr. hubby dgn hero & heroin nyer.. 

layan anak2 main lelayang kat Dataran Tanjung Emas

anak dara aku 

mr. hubby layan anak2 main lelayang

lelayang adik naik tak tinggi2.. 

tgh syok main lelayang, ujan pun turun. kami terus gerak balik hotel. mandi, siap2, lepas maghrib kami keluar utk berkumpul dgn geng2 xtreme wish kat muar ni. kami mkn kat Restoran Wak Jos Ikan Bakar dan Asam Pedas. restoran ni terletak bersebelahan je dgn  medan ikan bakar sabak awor yang famous kot kat bandar muar ni. tp kan, gambar masa mkn ikan bakar aku tak snap2 la sbb sibuk mkn ikan bakor... haha..... ade sket je gambar utk tatapan korang...    

luar hotel waktu mlm
mr. hubby dah jumpe geng x pandang kamera dah...

juadah kami

siakap 3 rasa

ketam masak sos tiram terbaekkk...

sotong goreng tepung

ikan pari bakar
Sorry, gambar makanan blur sbb anak dara aku yg snap. dah kenyang mkn2, puas borak2, anak pun dah ngantuk, kami minta izin gerak dulu. sampai hotel terus tido kepenatan. 


Bgn pagi esoknye, kami kemas2 barang terus check out. singgah pekena mee bandung muar yang katenye famous kat jln Abdullah. kami order mee bandung ngan mee rebus. sate pun ade gak. biasa kalau kat kL sate dijual waktu mlm kan.. tp kat sini pepagi dah ade jual sate. memang sedap la sate kat sini. kami order 20 cucuk utk mkn, rase tak cukup lak. kami order lagi 30 cucuk tapau. gila tamak kan?? 


Perjalanan diteruskan melalui Lebuh AMJ gak sbb nak singgah pantai klebang. kempunan lak aku nak minum coconut shake kat situ. kat ayer keroh dah minum coconut shake tp tak sesedap kat klebang yang kena beratur pjg nak membelinye. jom tgk gambar lagi..

v
v
v
v
v

perghhh... sedap...

terbaek.....

thn lepas dtg xde lagi benda alah ni.. bkn main suka anak2 aku..

ada gak org main lelayang kat sini

best from adik, peace from kakak

ada gerai2 jual memacam. sedia duit jer..

tgh syok lepak2 sambil mkn koci, ujan turun renyai2.. terus kami gerak balik ke kL. Eh, kami ada singgah senawang gi tgk anak buah aku yg pernah aku cite kat sini. sampai kL pukul 6 ptg. Alhamdulillah, perjalanan kami dipermudahkan.. walau tak sejauh mana percutian kami tp cukup membuatkan anak2 kami gembira... 

sekian.... 

2 comments:

  1. hoih...seronoknyew..mcm nak g jgk..

    ReplyDelete
  2. cik abg landing gitu tu mcm ada makna aje hehe :D

    ReplyDelete