Custom Glitter Text

Friday, May 31, 2013

cendol bakar @ Kuala Selangor


Korang2 mesti pernah dgr pasal cendol bakar yang femes kat kuala selangor tu kan. dah pernah masuk JJCM pun... aku tau pun dari blog2 kengkawan yang aku singgah. so, weekend baru ni aku ajak le Mr. hubby gi pekena cendol bakar yang femes sgt tu.. 

Dgrnye dah buka cawangan baru kat dengkil. memula aku agak pelik la ingat kot cendol tu dibakar ke. rupenye gula merahnye yang dibakar. rasanya not bad la, memang ramai org. ade gak drive thru, berderet je kete kalah mc'd. aku nak makan situ pun kena tunggu meja kosong. kat situ pun ade gak stall yang jual nasik ayam, laksa, soto, cucur udang dan mcm2 lagi makanan.

Nak nengok gambor? aku snap 2 pic jer sbb ramai ngat org, segan lak. kang ada yg ckp aku ada masalah mental tgkp gmbor makanan. heheh...   

meh nengok gambor

v
v
v
v
v

free refill gitew..
 
cendol pulut & cendol pulut durian

Cendol pulut durian tu rasanye memang mabeles.. duriannye pior.. Lepas ni nak try gi cawangan baru kat dengkil lak. 





5 comments:

  1. Replies
    1. kena try tu, nnti meleleh air liur baby..

      Delete
  2. meh nak cite sket.... perasan tak kat sebelah kedai cendol bakar tu ada petrol steten?? itu mak sedara wani punyer... dan kampung yang kat belakang kedai cendol bakar kuala selangor adalah kampung sebelah mak... tu dlm tu semua sepupu sepapat je tu... memula bukak dulu, kitaorg ada balik kampung, so terkejutla jugak ada kedai cendol plak kat situ... ramai plak org... masa lepak2 umh mak sedara wani tu, kitaorg tanya la nape cendol bakar... mak sedara wani cakap, owner dia nama bakar... tapi tatau la dia pun main hentam je... tapi sepupu wani pun cakap benda yang sama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo.. ye ke.. rasa mcm perasan. petronas kan? nnti gi lg blh la singgah umah sedara wani. hihi..

      Delete
  3. kak ana..bkn petronas laa..caltex...sy pun dah rase cendol ni minggu lepas..sedap sbb xmanis sgt..

    ReplyDelete