Custom Glitter Text

Tuesday, February 14, 2012

alahai anak2ku....

Assalam... cuti 4 ari (maulidur rasul & thaipusam) kami tak ke mane2.. isnin mlm tu dapat jemputan kenduri, kebetulan lokasinye berhadapan ngan playground. bebudak ramai gak la main walaupun dah memalam. anak aku, kakak mintak gak nak main tapi aku tak bagi sbb adik pun demam. tapi aku tak sedar, kakak gi jgk ikut kawan. tau2 dah berdarah mulutnye. tgk bibir dah luka. ingt sikit je, sekali tgk cam nak pitam aku, terbelah bibirnye. katanye tergelecek jatuh, bibir tersembam kat benteng batu. bawak gi kinik doktor wat surat ke hospital, doktor klinik tu tak leh wat sbb lukanye dalam dan besar. aku kalo dgr hospital mmg fobia tp terpaksa gi jgk. kakak kena warded kat hospital pantai ampang sbb kena wat minor operation. so, doktor nak bius bg dia x sedar. aku siap pesan kat doktor tu srh wat cantik2 ngan halus sbb risau gak berparut.. anak pompuan tu.. jatuh lak saham dah berparut kat bibir. 2 hari gak la kakak warded, hubby yg tunggu kat wad sbb adik lak kena chicken pox. sabor je la, dugaan Allah.. Alhamdulillah, skrg anak2 aku dah sihat, kakak smlm gi hospital bukak jahit. aku respek la doktor tu sbb keje dia memang halus sampai tak nampak kesan parut langsung. berbaloi la dgn charge yg dikenakan RM4,+++. mujur le hubby ada wat insurans utk anak2. kalo tak, mane nak cekau duit..
 
sign name

sian anak ibu
baru lepas jahit, relax tgk tv

esoknye dah boleh makan porridge

kesan jahitan

adik kena chicken pox
jgn salah faham yerk, gigi dpn kakak memang cabut dah sebulan lebih sbb dah goyang. bkn sbb jatuh kat playground tu.. heheh.. aku lupe lak nak snap gambar lepas jahitan dibuka. nnti la aku snap erk... kita tgk hasilnye.... muka adik lak berparut kesan chicken pox tu... erm... mudah2an ilang le. kalo tak, tak encem la anak ibu...

2 comments:

  1. amalina tetap comel wpun bibir dah kena jahit... :)

    ReplyDelete
  2. mekacih auntie intan.. comey mcm ibu dia kan? heheheh

    ReplyDelete